Rueda

“Een verrassend en effectief medium! Deze zomer vestigde wij de aandacht op de Top 100 Rueda Summer Hotspots van Nederland. Wij benaderde The Bikevertising Company met de vraag of zijn hun ambassadeursleger een maand lang langs de deelnemende terassen konden laten fietsen om daar van een koud glas Rueda Verdejo te proeven.

Twee dagen voor de start van de campagne was de Spaanse klant in Amsterdam en troffen zij geheel onverwacht al een aantal Rueda Bikes. Geweldig dat zij tijdens hun bezoek aan de hoofdstad hun eigen merk op zo’n opvallende stadsfiets hebben kunnen zien.

De persoonlijke aanpak van The Bikevertising Company uit zich bijvoorbeeld in de hulp die zij boden met het vormgeven van de uiting en de twee fietsen ze persoonlijk bij ons kwamen afleveren om te gebruiken gedurende de campagne (en wat fietsen ze lekker!).

De deelnemende horeca houders reageerden ook meerdere keren verrast over het feit dat er een gebrande Rueda Bike langs de tafeltjes werden geparkeerd.”

José Cretier - TOT PR

Lees meer

Quote | Ralph Atiya van X.Bike: 'Adverteerders betalen tussen de 15 en 25 euro per week voor een fiets'

Geschreven op 09-10-2018

Foto door Roger Cremers Artikel van Quotenet.nl

Van billboards naar deelfietsen: de jongens van het Amsterdamse bedrijf X.Bike gaan zich na Amsterdam de komende maanden vooral focussen op de verdere uitrol in Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

‘Gratis fietsen voor studenten en young professionals met een reclamebord erop, dat was in 2016 ons plan. We hebben een fiets ontwikkeld en daarna onze eigen software om die te kunnen koppelen aan een slim slot.’ Best een kostbare exercitie, toch? Ralph Atiya van X.Bike kan het beamen. ‘Ja, maar er stapten twee investeerders in en in februari 2016 is The Bi...

Lees meer

RTL Nieuws | Gratis fiets voor studenten? Prima, als ze maar reclame maken

Geschreven op 09-07-2018

Artikel verschenen op RTL Nieuws

Gratis fiets hebben? De meeste studenten zullen daar wel oren naar hebben. Het kan bij Xbike. Tegenprestatie is dan dat je vanaf dat moment door het leven gaat als een fietsend reclamebord.

Dat is het idee van de oprichters van Xbike, Ralph Atiya en Thomas de Graaf. Onder Xbike vallen drie fietsbedrijven, waarvan Student-bike waarschijnlijk de opvallendste is. "Het is vrij simpel", zegt Atiya. "Studenten fietsen zigzag door de stad en zijn dus op veel plekken zichtbaar. En ze fietsen graag gratis. Daar konden we iets mee."

Alles is te volgen

De basis werd vier ...

Lees meer