Rabobank

Rabobank target de nieuwe bewoners van Den Haag met Bikevertising!

Ook dit jaar heeft een stroom aan nieuwe studenten haar intrede gemaakt in de verschillende studentensteden van ons land. Rabobank besloot om van dit moment gebruik te maken om de aanstaande studenten aan hen te binden middels rond racende billboard bikes. Een dynamisch medium dat midden in de doelgroep staat, voor Rabobank een schot in de roos!

“Hoe bereik je de studentdoelgroep die altijd onderweg is? Juist... onderweg! Tijdens de Introductieweken voor studenten hebben wij Bikevertisement ingezet in Den Haag. Een super originele en opvallende manier om bij de doelgroep in beeld te komen. Door het flexibel inzetten van de fietsen waren we op alle relevante locaties zichtbaar. TOP!”

Ricardo Kruijt - Rabobank

Lees meer

Quote | Ralph Atiya van X.Bike: 'Adverteerders betalen tussen de 15 en 25 euro per week voor een fiets'

Geschreven op 09-10-2018

Foto door Roger Cremers Artikel van Quotenet.nl

Van billboards naar deelfietsen: de jongens van het Amsterdamse bedrijf X.Bike gaan zich na Amsterdam de komende maanden vooral focussen op de verdere uitrol in Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

‘Gratis fietsen voor studenten en young professionals met een reclamebord erop, dat was in 2016 ons plan. We hebben een fiets ontwikkeld en daarna onze eigen software om die te kunnen koppelen aan een slim slot.’ Best een kostbare exercitie, toch? Ralph Atiya van X.Bike kan het beamen. ‘Ja, maar er stapten twee investeerders in en in februari 2016 is The Bi...

Lees meer

RTL Nieuws | Gratis fiets voor studenten? Prima, als ze maar reclame maken

Geschreven op 09-07-2018

Artikel verschenen op RTL Nieuws

Gratis fiets hebben? De meeste studenten zullen daar wel oren naar hebben. Het kan bij Xbike. Tegenprestatie is dan dat je vanaf dat moment door het leven gaat als een fietsend reclamebord.

Dat is het idee van de oprichters van Xbike, Ralph Atiya en Thomas de Graaf. Onder Xbike vallen drie fietsbedrijven, waarvan Student-bike waarschijnlijk de opvallendste is. "Het is vrij simpel", zegt Atiya. "Studenten fietsen zigzag door de stad en zijn dus op veel plekken zichtbaar. En ze fietsen graag gratis. Daar konden we iets mee."

Alles is te volgen

De basis werd vier ...

Lees meer