Blog

Meten is weten: Conflict of interest

Geschreven op 23-11-2017

De eerste stap in de opzet van het onderzoek was het vinden van de juiste partners om een onafhankelijk en betrouwbaar resultaat te garanderen. Daarnaast moest rekening worden gehouden met de overgang van *OTS naar *VAC.

* OTS, Opportunity To See : Hoeveel mensen hebben de uiting gepasseerd
* VAC, Visibility Adjusted Contact : Hoeveel mensen hebben daadwerkelijk gekeken

De eerste partner die we vonden was Vicar Vision. Een software die via camerabeelden kan meten hoeveel mensen daadwerkelijk oogcontact hebben gemaakt met de fiets. De hoofdvraag die zij inzichtelijk zouden kunnen maken was:

Ho...

Lees meer

Parool: "Zuidas krijgt volgend jaar 500 deelfietsen"

Geschreven op 11-01-2017

Artikel verschenen op Parool.nl. 04-11-2016. (Link)
Geschreven door Bart van Zoelen.

Op de Zuidas komen volgend jaar vijfhonderd deelfietsen. Behalve op het Mahlerplein bij Station Zuid komen de fietsen ook bij de RAI, het Gelderlandplein en de VU te staan. Op deze vier plekken staat de deelfiets, de Hello Bike, al vanaf begin 2017 voor het grijpen. Exploitant The Bikevertising Company start dan met 125 fietsen, om daarna snel door te groeien naar 250 halverwege 2017 en 500 fietsen tegen het einde van het jaar.

Zuidasbelangenvereniging Hello Zuidas, die het initiatief nam voor de deelfietsen, ...

Lees meer

Emerce: "In vier weken 1500 klanten erbij met The Bikevertising Company"

Geschreven op 03-01-2017

Artikel verschenen op Emerce, 13-09-2016, (Link)
Geschreven door Pieter Paul van Oerle en Vivianne Voos.

Corona, Deliveroo, Albert Heijn, Yelp en ga zo maar door. Het zijn grote klanten die The Bikevertising Company voorziet van ‘bewegende marketing’. Dat doet het bedrijf met de Student-Bike, waarop nu zo’n 200 studenten rondrijden sinds de lancering in Amsterdam. Medeoprichter Thomas de Graaf: “Eind dit jaar gaan we uitbreiden naar Utrecht, Rotterdam en Den Haag, met in totaal zo’n 1.000 fietsen.”

Hoe zou je je innovatie omschrijven in een tweet?
“Slimme fietsen om zowel marketing- als mobili...

Lees meer